تحقیق استراتژیکی که توسط پروفسور ران اوستون، از مرکز آموزش دانشگاه یورک انجام شد، نشان میدهد که یادگیری مبتنی بر پرسوجو تأثیر مثبتی بر یادگیری دانشآموزان دارد، تعامل دانشآموز و معلم را بیشتر میکند، دانشآموز را خودمختارتر میکند و موقعیتهایی برای یادگیری عمیق به وجود میآورد.
«پرسوجو چیزی بیشتر از جواب دادن به سوالها یا پیدا کردن پاسخ صحیح است. این کار نیازمند پژوهش، بررسی، تحقیق، جستجو، کاوش، پیگیری و مطالعه است. استفاده از این شیوهی یادگیری توسط گروه دانشآموزان که با یکدیگر تعامل اجتماعی دارند، باعث پیشرفت آنها شده است.» به نقل از کتابِ پرسوجوی هدایتشده: یادگیری در قرن ۲۱.(۱)
این تحقیق به درخواست گروه مدارس منطقهی همیلتون ونتوورث انجام شد و بخشی از بودجهی وزارت تکنولوژی آموزشی و یادگیری اونتاریو به آن تعلق گرفت. این تحقیق سال دومِ برنامهی پنج سالهی تحول همگانی یادگیری را بررسی کرد.
این پروژه بر روی فعالیتهای آموزشی در کلاس تمرکز دارد؛ کلاسهایی که برای افزایش توانایی حل مسئله، یادگیری، تفکر انتقادی و دانش و مهارتهای لازم در دنیای مدرن، از ابزار دیجیتالی استفاده میکنند. هدف از این کار، افزایش فعالیت هماهنگ معلم و دانشآموز است.
به گفتهی اوستون «هدف اصلی برنامهی تحول همگانی یادگیری، ساختن محیطهای یادگیری خلاقانهای است که برای موفقیت دانشآموزان در قرن ۲۱ ضروری است.»
یادگیری مبتنی بر پرسوجو، فعالیتهایی را که دانشآموزان در آنها بیحرکت مینشینند و گوش میدهند، ارتقا میدهد.
به گفتهی اوستون «تحقیقِ ما در بررسی این روش یادگیری تلاش داشت بفهمد چگونه استفاده از تکنولوژی در مدارس (مانند استفاده از آیپد) به پیشرفت سواد دیجیتالی، تفکر انتقادی و مهارتهای یادگیری مادامالعمر در دانشآموزان کمک میکند. جدا از مشکلات اولیهی اجرای برنامه، تحقیق نتایج خوبی داشت؛ چون ثابت شد دانشآموزان مهارتهای جدیدی یاد گرفتهاند و معلمها شیوهی کار خود را تغییر دادهاند.»
قاعدهی کلی تحول همگانی یادگیری آن است که استفاده از ابزار تکنولوژی همراه با شکل مناسبی از تدریس تحولآفرین و حمایت کامل تکنولوژی، میتواند تغییر بزرگی در سیستم آموزشی ایجاد کند.
در مقالهی «تحول همگانی یادگیری: تحقیق روی سال دومِ اجرای این برنامه» که اوستون یکی از پژوهشگرهای اصلی آن بود، آمده که: «تحقیقات فراوان و چارچوبهای آموزشی جدید در داخل و خارج از اونتاریو، نشان میدهد که تحول همگانی یادگیری، نه تنها زمینهی نظری قدرتمندی دارد، بلکه به سمت جلو حرکت میکند. با نگاه به تحقیقات گذشته فهمیدیم که ترکیب یادگیری مبتنی بر پرسوجو و استفادهی تک تک دانشآموزان از آیپد، موقعیتهای خیلی خوبی میسازد که فعالیت دانشآموز را افزایش میدهند و میزان سواد و یادگیری او را بالا میبرند.»
نظرتان را بنویسید